Ljubljanska cesta 2
6230 Postojna
Vabljeni na predstavitev knjige.
Ali nam zdrava prehrana zagotavlja dovolj hranljivih snovi (vitamini, minerali, vlaknine, beljakovine)?
Pravilna prehrana je ključnega pomena za ohranjanje zdravja, vitalnosti in kakovosti življenja. Zdrava prehrana nam lahko zagotovi dovolj hranilnih snovi, če je uravnotežena in raznolika. Uravnotežena prehrana vključuje različne skupine živil, ki skupaj pokrivajo naše potrebe po vitaminih, mineralih, vlakninah, beljakovinah in drugih hranilih. Prehrana igra ključno vlogo pri ohranjanju zdravja in vitalnosti. Potrebe telesa po hranilih se z leti spreminjajo zaradi naravnih fizioloških sprememb, manjšanja mišične mase, upočasnjenega metabolizma in večje občutljivosti na določene bolezni. Zato je pomembno prilagoditi prehrano tako, da podpira zdravje in preprečuje kronične bolezni.
Po predavanju bo sledila predstavitev knjige Kuharska knjiga / Hrana podaja roko zdravju/ Recepti Lukas Klinik, Hermann Spindler
Knjigo z recepti je napisal Hermann Spindler, šef kuhinje Klinike Lukas v Švici. Njegova filozofija kuhanja se osredotoča na sezonske jedi ter pripravo hrane, ki ohranja svojo hranilno vrednost. Knjiga ponuja mamljive in preizkušene recepte za različne jedi, vključno z omakami, juhami, predjedmi, solatami, glavnimi jedmi, pudingi in sladicami. Posebno pozornost pritegnejo tudi recepti za enolončnice, gratinirane jedi, zelenjavne, skutne in žitne jedi ter slano in sladko pecivo.
Klinika Lukas v Arlesheimu/Baselu (Švica) je že od leta 1963 znana po uspešnem zdravljenju tumorskih bolezni z uporabo antropozofske medicine. Raziskava, ki jo je izvedla Nacionalna znanstvena fundacija v Švici, je pokazala, da se kakovost življenja rakavih bolnikov znatno poveča s celovitim kliničnim zdravljenjem v Kliniki Lukas.
Knjiga ne trdi, da zdravi raka, temveč samo koristno vpliva, je podpora pri zdravljenju skozi hrano.